Hymer Campers

HYMER behoort tot de meest traditionele, meest innovatieve en momenteel meest succesvolle caravan- en camperfabrikanten in Europa. En dat al sinds 1957!

Bij de aankoop van een camper spelen tal van criteria een belangrijke rol. Tenslotte gaat het om een investering waarvan men jarenlang, of zelfs decennialang wil profiteren, waarmee men van het leven en van het vakantiegevoel wil genieten en die vrijheid en onafhankelijkheid moet bieden.

Als pionier in de camperbranche heeft HYMER decennialang trendsettende innovaties bedacht, die het idee van mobiel reizen van verschillende generaties hebben beïnvloed. Het draaidakluik, de wielkastkoelkast, een zelf ontwikkelde HYMER-koplamp en het neerlaatbare hefbed zijn slechts enkele voorbeelden. Behalve de veiligheidsuitrusting en het hoge reiscomfort is ook een ander voordeel doorslaggevend voor de blijvende waarde van onze campers: de duurzame hightech opbouw met de gepatenteerde PUAL-wanden met schuimlaag en de verwarmde dubbele GFK-bodem. Het gebruik van hoogwaardige raamframes met dubbel acrylglas bij HYMER is ook op dit gebied een mijlpaal inzake standaarduitrusting.

HYMER is de uitvinder van het hefbed. Het ligoppervlak onder het dak neemt geen plaats van het woongedeelte in en maakt een vrije vormgeving bij de indeling mogelijk.

Hoogwaardige meubelbouw kent bij HYMER een traditie. Zij vervaardigen 90% van alle onderdelen voor meubels zelf – met moderne technologieën en materialen.

Bij de uitvinder van de “klasse onder 3 ton” is dat standaard: zo blijven bij bijv. de Exsis-t, T-CL, ML-T, Exsis-i en de ML-I ook met veel belading onder de magische grens van 3,5 ton. U verbruikt zo niet alleen minder brandstof, maar u bespaart in vele landen ook tolgeld. Bovendien heeft u voor voertuigen met dit gewicht enkel een rijbewijs B nodig.